Tort Diplomat usor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Diplomat usor este un tort racoritor cu fructe, foarte aromat si apetisant.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 linguri fructoza
    • 2 linguri faina
    • 3 linguri cacao
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 5 galbenusuri'150 gr margarina
    • 3 linguri tarate
    • 100 ml lapte caldut
    • 1 fiola esenta de rom pentru insiropat
    • 1 lingura  de unt pentru forma

    PENTRU CREMA:

    • 450 ml iaurt degresat
    • 1 fiola esenta de rom
    • 2 pliculete de gelatina transparenta pentru glazura
    • 200 ml frisca lichida
    • 2 plicuri galatina ( 20 gr)
    • 300 gr mere
    • 4 linguri fructoza

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 2 ore
Timp de coacere 45 minute
Timp de asteptare 12 ore

  1. Pentru blat, se mixeaza ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.Se toarna compozitia obtinuta intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.
  2. Pentru crema se inmoaie gelatina in 150 ml de apa rece, iar dupa 10 minute se topeste la bain-marie. Se bate frisca lichida cu iaurtul si esenta, apoi se adauga gelatina in fir subtine, mixand continuu.
  3. Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, se scoate din tava de copt si se indeparteaza hartia. Se pune blatul la loc in forma, se stropeste cu esenta dizolvata in 3 linguri de apa, apoi se intinde crema uniform. Se introduce forma in cuptor pentru 3-4 ore, pana cand crema se intareste.
  4. Se pun desupra feliute de mere si se toarna gelatina pentru glazura, preparata conform indicatiilor de pe ambalaj, indulcita cu fructoza, apoi se baga iarasi tortul la cuptor pana a doua zi.

Recomandari

Torturi