Tort din piscoturi cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul din piscoturi cu portocale este un tort rapid, care se prepara mai ales in zilele caniculare cand doriti sa serviti un deset aromat si special.

Ingrediente

    • 700 gr piscoturi de sampanie
    • 1 litru suc de portocale
    • 500 gr frisca
    • 3 oua
    • 10 foi de gelatina
    • 200 gr zahar
    • 8 portocale
    • fructe glasate

Instructiuni de preparare

  1. Ouale intregi, gelatina, zaharul si 500 ml suc de portocale se amesteca bine, pana la topire, pe foc mic. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu frisca si cu fructe glasate.
  2. Intr-o cratita tapetata cu celofan se pun pe rand felii de portocale, peste ele si pe peretii laterali se pun piscoturi insiropate cu suc de portocale. Se pune un strat de crema si iar un strat de piscoturi si felii de portocale, repetand si asigurand pozitia partilor laterale de piscoturi insiropate. Ultimul strat trebuie sa fie cu piscoturi deoarece, acesta va fi fundul tortului, dupa rasturnare.
  3. Se adauga celofan la gura si se pune peste cratita un fund. Se la frigider pana a doua zi, apoi se rastoarna si se serveste.

Recomandari

Torturi