Tort cu crema de alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de alune trebuie sa il incercati pentru ca este foarte aromat si gustos, perfect chiar si in ocaziile speciale din viata dvs.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 100 gr unt
    • 100 gr zahar
    • 8 galbenussuri
    • 80 gr ciocolata rasa
    • 6 albusuri
    • 100 gr alune
    • 30 gr pesmet

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr zahar
    • 150 gr alune prajite
    • 120 gr zahar pudra
    • 4 galbenusuri
    • 250 gr unt, la temperatura camerei

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca pe baie de aburi untul cu zaharul, adaugand treptat galbenusurile de ou, ciocolata rasa frecata cu 1 lingura de apa fierbinte. Se ia vasul de pe aburi si se adauga albusurile batute spuma, alunele si pesmetul. Se amesteca totul usor cu o paleta, apoi se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul la foc moderat pana cand creste frumos, se rumeneste, iar scobitoarea iese curata. Se lasa blatul sa se raceasca pe un gratar, apoi se taie in 3 discuri, pe orizontala.
  2. Pentru crema se arde zaharul si, cand incepe sa se inchida la culoare, se adauga alunele, se amesteca bine, apoi se varsa intr-o farfurie unsa cu unt si se lasa sa se raceasca.Cand s-a racit, se rup alunele in bucati si se piseaza foarte marunt, apoi se cern prin sita rara.
  3. Intre timp, se bat pe aburi galbenusurile cu zaharul pudra, pana cand se obtine o crema albicioasa care si-a marit considerabil volumul. Se ia vasul de pe aburi, se adauga praful de alune, amestecand continuu pana se raceste. Cand crema este racita complet se adauga untul frecat spuma.
  4. Se umplu foile de blat cu crema preparata si, daca mai ramane se pate imbraca tot tortul cu ea. Tortul se decoreaza cu alune si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Recomandari

Torturi