Tort cu doua creme

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu doua creme este un tort foarte aromat pe care il puteti prepara chiar si in ocaziile festive din viata dvs.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr unt
    • 25 gr cacao
    • 200 gr miere
    • 250 gr faina
    • 4 oua 
    • 1/2 pliculet praf de copt 
    • 100 gr nuci coapte
    • 2 linguri rom alb

    PENTRU CREMA 1:

    • 100 gr miez de nuca
    • 4 linguri lichior de nuci
    • 100 gr faina
    • 2 linguri zahar
    • 100 gr unt 
    • 100 gr miere
    • 250 ml lapte
    • un praf scortisoara

    PENTRU CREMA 2:

    • 2 linguri unt
    • 500 ml frisca lichida
    • 400 gr ciocolata

    PENTRU INSIROPAT:

    • 200 ml lichior cafea

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

timp de preparare 60 minute+35 minute coacere

  1. Pentru blat, se amesteca nucile macinate, cacaua, faina si praful de copt. Untul moale se freaca cu mierea pana ce se obtine o spuma care se adauga in amestecul uscat. Se pun apoi ouale batute si romul. Se unge cu unt forma de copt si se toarna aluatul care se coace 35 de minute.
  2. Se prepara crema 1 pentru care se macina 100 gr nuci care se amesteca bine cu faina si se prajesc intr-o tigaie. Se adauga scortisoara, mierea, untul, zaharul, lichiorul de nuci si laptele. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana devine groasa, apoi se lasa la racit.
  3. Se prepara si crema 2 pentru care se pun pe foc frisca si untul. Cand fierb, se trage vasul de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati. Se lasa asa 5 minute si apoi se amesteca pentru a obtine o crema untoasa. Se lasa la racit, de asemenea.
  4. Blatul se insiropeaza cu lichiorul de cafea si se pune un prim strat subtire din crema 1, apoi un strat mai gros din crema 2. Se da la rece pentru 10 minute, si apoi se pune un strat gros din crema 1 si se finiseaza cu un strat subtire din crema 2. Se da la rece pentru o noapte.

Recomandari

Torturi