- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Tortul cu halva si fistic este un tort aromat, perfect pentru orice ocazie speciala din viata dvs.
		
		Ingrediente
		
			PENTRU BLAT:
- o fiola vanilie
 
- 230 gr zahar
 
- 150 gr halva turceasca
 
- 250 gr unt
 
- 100 ml suc de portocale
 
- 4 oua
 
- un plic praf de copt
 
- 380 gr faina
 
- 1/2 lingurita sare
 
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 linguri miere
 
- 200 gr halva truceasca
 
- 100 g fistic
 
PENTRU DECOR:
- 100 gr fistic
 
- 150 ml frisca lichida
 
- 150 gr ciocolata neagra
 
- 100 gr fulgi de migdale
 
PENTRU TAVA:
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 35 minute+40 minute coacere+2 ore asteptare
- Pentru blat, toate ingredientele in afara de halva se pun in bolul mixerului.
 
- Dupa ce toate sunt bine amestecate in jur de 5 minute, se adauga halvaua faramitata cu furculita. Se amesteca bine
si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace 40 de minute. Apoi, se lasa la racit si se taie in doua. 
- Pentru umplutura, la bain-marie se pune halvaua faramitata si mierea si se amesteca sa se lichefieze. Se amesteca cu fistic maruntit si se toarna imediat pe una dintre cele doua parti ale blatului.
 
- Pentru decor, intr-un bol se pune ciocolata rupta si se toarna peste ea frisca fierbinte. Se amesteca pana se topeste si se toarna peste tort. Se lasa sa se intareasca, se da la rece  pentru 2 ore si se serveste presarat cu fistic si migdale.