Tort Joffre

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Joffre este un tort delicios care o data ce l-ati gustat mereu va veti aduce aminte de el. Indiferent daca aveti sau nu o ocazie speciala merita sa il preparati!

Ingrediente

    • 6 oua
    • 50 gr cacao
    • 5 linguri apa
    • 250 gr unt
    • 250 gr zahar pudra
    • 100 gr zahar tos
    • 1 lingura faina

Instructiuni de preparare

  1. Pentru crema se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sa se topeasca. Se lasa apoi vasul deoparte sa se raceasca , si intre timp se freaca spuma untul cu zaharul pudra, adaugand pe rand galbenusurile si amestecand energic dupa fiecare. 
  2. Se amesteca apoi untul cu caua racita si se omogenizeaza amestecul care se lasa sa se raceasca bine.
  3. Pentru prepararea blatului se  ia un sfert din cantitatea de crema si se amesteca cu o lingura de faina si se adauga la final albusurile batute spuma tare.
  4. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna in ea compozitia si se coace in cuptor, la foc potrivit.
  5. Cand blatul este copt se scoate din cuptor, se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste crema si se pudreaza cu ciocolata rasa. Tortul se tine la rece cateva ore, dupa care se poate servi.

Recomandari

Torturi