Tort cu crema de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de ciocolata este cel mai aromat si gustos tort, fiind preferatul impatimitilor de ciocolata.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 galbenusuri
    • 6 albusuri
    • 2 oua intregi
    • 250 gr zahar pudra
    • 160 rg faina
    • 4 linguri rom

    PENTRU CREMA:

    • 6 oua intregi
    • 200 gr zahar
    • 250 gr unt
    • 250 gr ciocolata de menaj
    • 3 linguri frisca
    • 100 gr fructe confiate

Instructiuni de preparare

  1. Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se incorporeaza faina. Se bat spuma tare albusurile si se inglobeaza in crema de galbenusuri. Se toarna compozitia in tava de tort bine tapetata si se coace 40 de minute in cuptorul cald, la foc potrivit. Cand s-a racit, se taie in 2-3 felii.
  2. Pentru crema se amesteca intr-o cratita ouale cu zaharul si se freaca pana isi dubleaza volumul. Se pune cratita in bain-marie, se lasa sa fiarba pana se ingroasa crema si apoi se adauga ciocolata rasa, amestecand pana se topeste. Cat este inca fierbinte, se adauga untul si se amesteca bine, pana se raceste. Crema trebuie sa devina spumoasa.
  3. Se incorporeaza frisca in crema, apoi se stropesc blaturile cu rom si se ung cu doua treimi din cantitatea de crema. Se imbraca tortul cu crema ramasa si se orneaza cu fructe confiate.

Recomandari

Torturi