Tort Louise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tort Louise este un tort delicios cu aroma intensa de ciocolata, dar pe care il puteti prepara si cu ciocolata alba.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 130 gr zahar
    • sare
    • 2 lingurite praf de copt
    • 500 ml lapte
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 330 gr unt
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 20 gr migdale macinate
    • 1 plic praf de budinca de cacao
    • 200 gr smantana
    • 150 gr ciocolata de menaj pentru glazura

Instructiuni de preparare

  1. Razi ciocolata amaruie. Separi ouale, iar albusul il bati spuma. Amesteci 80 gr unt cu 80 gr zahar, 1 plic zahar vanilat si putina sare , pana obtii o masa spumoasa. Adaugi galbenusurile, ciocolata rasa, migdalele si praful de copt. Albusurile batute spuma le adaugi in compozitie cu grija, apoi torni aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hatie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute, iar cand este gata il lasi sa se raceasca.
  2. Din praful de budinca, 50 gr de zahar si lapte prepari o budinca conform indicatiilor de pe ambalaj si, cand este gata, acoperi imediat cu folie de plastic, ca sa nu se formeze pojghita deasupra, si o lasi sa se raceasca.
  3. Topesti ciocolata pentru glazura pe baie de aburi. Freci spuma 250 gr  unt moale, adaugi treptat budinca racorita, apoi glazura topita.
  4. Tai blatul in doua, il ungi pe primul cu aproape jumatate din crema, pui cealalta foaie de blat, acoperi cu restul de crema si dai la rece pentru 2-3 ore.
  5. Mixezi smantana cu un plic de zahar vanilat pana se intareste si spritezi rozete deasupra tortului. Poti folosi pentru decor praline mici, apoi pudrezi tortul cu cacao.

Recomandari

Torturi