Tort dietetic-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul dietetic este varianta unui desert dietetic, foarte gustos si bun chiar si pentru cei care tin diferite cure sau regimuri.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 linguri fructoza
    • 2 linguri faina integrala
    • 3 linguri cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 3 galbenusuri
    • 150 gr unt
    • 2 linguri tarate
    • 100 ml lapte caldut
    • 1 esenta de rom

    PENTRU CREMA:

    • 450 gr iaurt degresat
    • 1 esenta de rom
    • 200 ml smantana
    • 2 plicuri gelatina granule
    • 5 linguri fructoza

    PENTRU ORNAT:

    • fructe proaspete sau din compot

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, bati galbenusurile cu fructoza si cu untul moale. Adaugi cacaua, esenta de rom, laptele, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si taratele. Torni totul in forma de copt tapetata cu hartie de copt si o coci in cuptorul incins, aproximativ 30 de minute, dupa acre lasi blatul sa se raceasca.
  2. Bati smantana cu fructoza, adaugi iaurtul si esenta de rom. lasi gelatina la inmuiat in putina apa rece, apoi o dizovi pe baie de aburi. Cand este gata, o adaugi in crema si omogenizezi bine compozitia.
  3. Tai blatul in doua foi. Asezi baza pe un platou, cu inelul special pentru montat sau cu un inel confectionat din carton. Insiropezi baza cu un sirop preparat din apa calduta, fructoza si esenta de rom. Torni jumatate din crema si o dai la rece 2 ore, sa se intareasca. Scoti apoi crema din frigider, asezi deasupra celalalt blat insiropat si restul de crema si dai iarasi la rece, pana se intareste. La final, decorezi cu fructe si servesti.

Recomandari

Torturi