Blat de tort de nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Blatul de tort de nuca este punctul de plecare pentru multe torturi delicioase, mai ales daca ele sunt umplute cu crema de ciocolata.

Ingrediente

    • 400 gr zahar
    • 3 linguri rom
    • 3 linguri cacao sau ciocolata rasa
    • coaja rasa de lamaie
    • 1/2 plic praf de copt
    • 7 oua
    • 400 gr nuca macinata
    • 4 linguri pesmet fin
    • 1 plic zahar vanilat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul, putina sare si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga pesmetul, nuca, zaharul vailat, praful de copt, coaja de laaie, cacaua si se amesteca bine, apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare.
  2. Se unge o forma de tort cu unt, se pune compozitia in ea si se itroduce la cuptor. Cand blatul de tort este copt, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe orizontala, se insiropeaza si se umple cu crema prefarata.

Recomandari

Torturi