Tort cu nuci si crema de ness

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu nuci si crema de ness este un tort relativ usor de preparat, delicios si foarte aromat. Se mai poate adauga arome sau orna in functie de preferinte, astfel fiecare isi poate personaliza cum vrea tortul.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 300 gr zahar pudra
    • 2 linguri rase faina
    • 10 albusuri
    • 300 gr nuci prajite si macinate
    • 1 lingura unt si faina pentru tapetat tava

    PENTRU CREMA DI DECOR:

    • 225 gr zahar
    • 3 lingurite ness
    • 400 gr unt
    • fructe confiate
    • 10 galbenusuri
    • 1lingurita cacao
    • 150 gr miez de nuca

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea foilor se bat albusurile spuma cu zaharul, adaugi pe rand nucile prajite si macinate si faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus, ca sa nu se lase albusurile. Din aceasta compozitie se coc 5 foi pe spatele tavii, uns cu unt si tapetat cu faina.
  2. Intre timp se pregateste crema. Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi nessul si cacaua si fierbi compozitia la bain- marie pana se ingroasa, amestecand continuu cu lingura de lemn. Dai la o parte si lasi sa se raceasca.
  3. Freci spuma untul la temperatura camerei si il incorporezi putin cate putin in compozitia racita.
  4. pentru asamblarea tortului asezi pe un platou prima foaie de blat, o ungi cu crema si repeti operatia pana termini toate foile. Ai grija sa pastrezi 1/4 din crema, pentru a imbraca tortul, iar deasupra presari nuca macinata si ornezi cu fructe confiate sau bucati de ciocolata.

Recomandari

Torturi