Tort Brazo de Gitano

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Brazo de Gitano este de fapt o rulada de ciocolata delicioasa si apetisanta, perfecta pentru orice ocazie din viata dvs.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 180 gr ciocolata neagra si inca putina pentru ecor
    • 180 gr zahar
    • 5 oua, la temperatura camerei

    PENTRU UMPLUTURA SI GLAZURA:

    • 2 linguri zahar pudra cernut si inca putin pentru pudrat
    • 300 ml frisca lichida grasa
    • 6 linguri rom

    USTENSILE:

    • tava dreptunghiulara joasa
    • hartie de copt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 25 de minute, plus  timpul de racire

  1. Zdrobiti ciocolata si topiti-o pe baie de aburi impreuna  cu untul,amestecand pana cand untul si ciocolata se topesc si se omogenizeaza. Cand compozitia devine omogena lasati-o deoparte sa se raceasca.
  2. Intre timp separati albusurile de galbensuuri, si bateti slbusurile spuma tare. Turnati galbenusurile si zaharul in alt castron si bateti-le pana cand, daca ridicati telul, ramane o urma groasa. Incorporati ciocolata in amestecul de galbenusuri cu zahar, iar apoi incorporati, prin rasturnare si albusurile batute spuma.
  3. Captusiti tava cu hartie de copt si turnati amestecul in ea. Nivelai cu grija, astfel incat sa nu iasa aerul din compozitie. Coaceti blatul in mijlocul cuptorului 20-25 de minute, pana cand este  itarit. Scoateti pandispanul din cuptor, lasati-l sa se raceasca in tava, acoperit cu un servet umed. Este bine sa il lasati sa se raceasca 4 ore, de preferat peste noapte.
  4. Pentru umplutura, bateti frisca pana incepe sa  se lege, dar nu sa se intareasca,  si incorporati prin rasturnare zaharul pudra si romul. Presarati  zahar pudra pe o hartie de copt si rasturnati foaia de pandispan pe ea. Dezlipiti hartia folosita la copt, fasonati marginile si ungeti pandispanul cu crema. Rulati cu ajutorul colii de hartie si  bagati-o la frigider cateva ore.
  5. Cu ajutorul unui instrument pentru curatat cartofi, formati carlionti de ciocolata.
  6. Inainte de servire, pudrati rulada cu zahar pudra si decorati-o cu carliontii de ciocolata.

Recomandari

Torturi