Tort pufos cu nuci si portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul pufos cu nuci si portocale este un tort special si aromat, perfect in orice ocazie speciala din viata dvs.

Ingrediente

    • 4 oua
    • 150 gr zahar
    • 6 picaturi esenta de vanilie
    • 1/4 lingurita scortisoara macinata
    • 130 gr faina
    • sare
    • 50 gr nuci rasnite
    • 1/4 lingurita coaja de portocala

    PENTRU CREMA SI DECOR:

    • 6 foi de gelatina
    • 200 ml vin alb sec
    • 120 gr zahar pudra
    • 800 gr frisca
    • 100 ml suc de portocale
    • 200 ml lichior de portocale
    • 250 gr gem de caise
    • coaja de portocala confiata
    • ciocolata amaruie

Instructiuni de preparare

  1. Se bat spuma galbenusurile cu 150 gr zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat si albusurile, batute separat spuma tare. Se amesteca usor, cu telul. La sfarsit, se adauga treptat faina cernuta si nucile, amestecand usor.
  2. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie subtire. Se coace in cuptorul incins, la foc moderat, timp de cca 25 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca in forma.
  3. Intre timp se prepara crema. Se pun la fiert 120 gr zahar pudra cu 2 linguri de apa si 3 linguri de vin. Se lasa sa clocoteasca 1 minut, apoi se lasa la racit. Gelatina se pune la inmuiat in restul de vin. Gelatina topita in vin se toarna peste zaharul fiert si racit, apoi se adauga coaja de portocale confiata, taiata cubulete mici; se omogenizeaza bine si se toarna acest amestec, putin cate putin, peste frisca.Se amesteca usor.
  4. Blatul racit se taie pe grosime in doua. Se stropesc cele doua felii de blat cu sucul de portocale amestecat cu lichiorul. Intre cele doua felii se pune un strat uniform de gem de caise. Se imbraca tortul in crema cu frisca.
  5. Se decoreaza cu ciocolata rasa si cu bastonase subtiri de coaja de portocala confiata.

Recomandari

Torturi