Tort cu crema de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de cafea este un tort aromat si foarte gustos, pe care il puteti prepara chiar si inocaziile speciale din viata dvs.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 oua
    • 100 gr faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • esenta de vanilie
    • 50 gr unt
    • 140 gr zahar
    • 25 gr cacao pudra
    • sare
    • unt pentru tavi

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 galbenusuri
    • 75 gr zahar
    • 200 gr ciocolata alba
    • 75 ml cafea tare sau expresso
    • 125 ml lichior
    • 500 gr mascarpone

    PENTRU SERVIT:

    • 1 lingura cacao
    • 100 gr ciocolata neagra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8-10 portii
Timp de coacere 35 minute
Timp de preparare 1 ora
Timp de asteptare 2 ore

  1. Se pregatesc doua forme rotunde de copt care se ung cu unt. Apoi cele 50 gr de unt se topesc si se lasa deoparte. Ouale, zaharul si vanilia se mixeaza 8 minute, pana se obtine o  crema care si-a triplat volumul. Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si putina sare si apoi se cern peste crema de oua. Se amesteca apoi se toarna untul topit si racorit.
  2. Se imparte aluatul in cele 2 tavi si se dau la cuptor pentru 10-12 minute, apoi se lasa sa se raceasca in tavi apoi se scot pe gratare.
  3. Pentru umplutura, se dizolva zaharul in cafea, iar galbenusurile si lichiorul se pun la  bain-marie. Se amesteca 5 minute si apoi se ia de la aburi amestecand ca sa se raceasca.
  4. Se topeste ciocolata alba si se bate crema mascarpone dua care  se pune in amestecul de oua cu ciocolata alba usor racorita.
  5. Se taie  blaturile si se pune unul in forma de copt. Se unge cu siropul de cafea si se pune un strat de mascarpone. Se repeta operatiunea pana la terminarea blaturilor si a  cremei. Se acopera cu folie alimentara si se lasa 2 ore la frigider.
  6. Se scoate tortul, se presara ciocolata rasa si cacao, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Torturi