Tort de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de lamaie este un tort aromat si racoritor care poate fi preparat atat cu anumite ocazii din viata dvs cat si ca desert la cina din familie de la sfarsitul saptamanii.

Ingrediente

    PENTRU BLAT;

    • 50 gr miere de albine
    • 1 varf de cutit de bicarbonat
    • 1 ou
    • 50 gr zahar
    • 20 gr unt
    • faina cat cuprinde

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr  zahar
    • 250 gr unt
    • 1 lamaie
    • 3 linguri faina
    • 500 ml lapte


Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului se pun pe o planseta 100 gr faina si se amesteca cu oul. mierea de albine, zaharul si bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale. Din aceasta coca se fac 4 foi care se coc  pe fundul de la tava de tort unsa cu unt.
  2. Intre timp, se prepara crema. Se pune faina intr-un castron si se toarna cate putin laptele, amestecand mereu si bine pana capata consistenta ca la ciulama. Se amesteca pe foc pana se ingroasa.
  3. Se freaca untul cu zaharul pana cand acesta  se topeste complet. Cand crema ca ciulamaua s-a racit se amesteca cu zeama de lamaie ci cu coaja rasa de la aceasta, se pune apoi cate o lingura de crema in untul frecat cu zaharul, amestecand energic compozitia.
  4. Cand crema este gata se ung foile de tort si se suprapun una peste alta. Se imbraca tot tortul cu crema si se lasa 24 de ore sa se inmoaie foile, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Torturi