Tort de bezea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de bezea este preferatul copiilor, pentru ca este delicios si foarte aromat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 9 albusuri
    • 18 linguri zahar tos
    • vanilie

    PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:

    • 6 galbensuuri
    • 250 gr unt
    • 100 gr cacao
    • 250 gr zahar pudra
    • 3 linguri rom sau coniac

Instructiuni de preparare

  1. Se face compozitia pentru blat de bezea si se coc pe rand, 3 foi, care se lasa la racit.
  2. Se face crema. Se freaca spuma untul, taiat in bucatele, cu zaharul. Se pun pe rand cele 6 galbenusuri, amestecand dupa fiecare, si alternand fiecare galbenus cu cate o lingura de cacao, in asa fel incat sa nu se taie untul.
  3. La sfarsit se pun in crema 2-3 linguri de rom si se amesteca pana se omogenizeaza crema. Cu doua treimi din crema se ung blaturile de bezea si cu o treime din crema se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca

Recomandari

Torturi