Tort cu zmeura si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu zmeura si ciocolata este un tort festiv, foarte aromat dar si foarte gustos in acelasi timp.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 125 gr zahar
    • 75 gr ciocolata
    • 1 lingura cacao
    • 2 linguri nuca macinata
    • 4 oua
    • 150 gr unt
    • 175 gr faina
    • 1 lingurita rasa bicarbonat
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU CREMA 1:

    • 4 linguri zahar
    • 400 ml frisca lichida
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 10 gr gelatina
    • 2 oua
    • 150 gr ciocolata alba
    • 1 esenta de vanilie
    • 300 gr zmeura

    PENTRU CREMA 2:

    • 300 gr ciocolata
    • 100 gr visine din visinata
    • 550 ml frisca lichida
    • 10 gr gelatina

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat freci untul cu zaharul vanilat si cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugi pe rand galbenusurile si amesteci dupa fiecare. pui cacaua dizolvata intr-o lingura de apa calda, nuca, faina amestecata cu bicarbonatul, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar. Amesteci usor pana se incorporeaza albusul, apoi inglobezi ciocolata topita.
  2. Ungi o forma de tort cu unt, apoi torni compozitia, nivelezi cu ajutorul unui cutit si o coci 30 de minute in cuptorul incins, la foc moderat.
  3. Pentru crema 1 bati ouale impreuna cu zaharul intr-o craticioara, pe baie de aburi, iar cand incepe sa se ingroase, adaugi ciocolata rupta bucatele. cand ciocolata s-a topit, dai deoparte si lasi sa se raceasca.
  4. Bati frisca, dar nu foarte tare, adaugi crema de oua si omogenizezi compozitia.
  5. Dizolvi gelatina in 4 linguri de apa, o amesteci cu 2 linguri de crema, apoi o adaugi, in fir subtire, in crema de oua. Jumatate din crema o pui peste prima foaie de blat, adaugi bucati de zmeura, intinzi restul de crema si asezi cea de-a doua foaie de blat, apoi dai tortul la rece 30 de minute, pana se intareste crema.
  6. Pentru crema 2 topesti ciocolata impreuna cu 150 ml de frisca, dai deoparte si adaugi gelatina dizolvata in 4 linguri de apa. In 400 ml de frisca batuta nu foarte tare adaugi ciocolata si omogenizezi.
  7. Imbracitortul in crema de ciocolata, decorezi tortul cu visine si zmeura, apoi il lasi la frigider peste noapte.

Recomandari

Torturi