- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Tortul cu zmeura si ciocolata este un tort festiv, foarte aromat dar si foarte gustos in acelasi timp.
		
		Ingrediente
		
			PENTRU BLAT:
- 125 gr zahar
 
- 75 gr ciocolata
 
- 1 lingura cacao
 
- 2 linguri nuca macinata
 
- 4 oua
 
- 150 gr unt
 
- 175 gr faina
 
- 1 lingurita rasa bicarbonat
 
- 1 plic zahar vanilat
 
PENTRU CREMA 1:
- 4 linguri zahar
 
- 400 ml frisca lichida
 
- 2 linguri zeama de lamaie
 
- 10 gr gelatina
 
- 2 oua
 
- 150 gr ciocolata alba
 
- 1 esenta de vanilie
 
- 300 gr zmeura
 
PENTRU CREMA 2:
- 300 gr ciocolata
 
- 100 gr visine din visinata
 
- 550 ml frisca lichida
 
- 10 gr gelatina
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Pentru blat freci untul cu zaharul vanilat si cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugi pe rand galbenusurile si amesteci dupa fiecare. pui cacaua dizolvata intr-o lingura de apa calda, nuca, faina amestecata cu bicarbonatul, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar. Amesteci usor pana se incorporeaza albusul, apoi inglobezi ciocolata topita.
 
- Ungi o forma de tort cu unt, apoi torni compozitia, nivelezi cu ajutorul unui cutit si o coci 30 de minute in cuptorul incins, la foc moderat.
 
- Pentru crema 1 bati ouale impreuna cu zaharul intr-o craticioara, pe baie de aburi, iar cand incepe sa se ingroase, adaugi ciocolata rupta bucatele. cand ciocolata s-a topit, dai deoparte si lasi sa se raceasca.
 
- Bati frisca, dar nu foarte tare, adaugi crema de oua si omogenizezi compozitia.
 
- Dizolvi gelatina in 4 linguri de apa, o amesteci cu 2 linguri de crema, apoi o adaugi, in fir subtire, in crema de oua. Jumatate din crema o pui peste prima foaie de blat, adaugi bucati de zmeura, intinzi restul de crema si asezi cea de-a doua foaie de blat, apoi dai tortul la rece 30 de minute, pana se intareste crema.
 
- Pentru crema 2 topesti ciocolata impreuna cu 150 ml de frisca, dai deoparte si adaugi gelatina dizolvata in 4 linguri de apa. In 400 ml de frisca batuta nu foarte tare adaugi ciocolata si omogenizezi.
 
- Imbracitortul in crema de ciocolata, decorezi tortul cu visine si zmeura, apoi il lasi la frigider peste noapte.