Supa de fasole rosie cu cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de fasole rosie cu cartofi este o supa foarte gustoasa, pe care o puteti savura cu succes si rece in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 500 gr fasole uscata rosie sau pestrita
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 4 cartofi mijlocii
    • cimbru
    • 2 foi de dafin
    • 3 linguri cu ulei
    • sare
    • piper boabe
    • 2 legaturi cu patrunjel verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Pregatiti cu o seara inainte fasolea: alegeti bob cu bob fasolea, spalati-o in 2-3 ape, lasati sa se inmoaie 10-12 ore acoperita cu apa rece.
  2. Schimbati apa, lasati sa dea in clocot 2-3 minute, schimbati cu 3 litri de apa fierbinte si puneti fasolea sa fiarba la foc potrivit, cu vasul acoperit.
  3. Curatati legumele, taiati-le pestisori (fara cartofi), caliti-le in ulei si puneti-le sa fiarba cu fasolea dupa o ora. Tot acum adaugati foaia de dafin, 2-3 crengute de cimbru, sare si piper boabe si lasati sa fiarba la foc mic cu vasul acoperit inca jumatate de ora.
  4. Curatati cartofii, spalati cu apa rece, taiati cuburi mici, spalati iar, puneti la fiert peste fasole. Peste 30 de minute, trageti oala de pe foc, decorati cu mult patrunjel verde tocat fin.
  5. Serviti supa calda, cu paine uscata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri