Scrumbie cu sos de lapte acru

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scrumbia cu sos de lapte acru este un preparat foaret aromat si gustos, perfect in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 2 scrumbii sarate sau afumate
    • 2 mere acrisoare
    • 1 ceapa
    • 4 castraveti mici cruzi
    • 2 linguri cu smantana
    • 2-3 linguri cu lapte acru
    • 1/2 lamaie
    • sare
    • piper macinat
    • 4-6 tije de marar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Spalati si curatati merele, scoateti casa samburilor si taiati felii subtiri partea ramasa. Stropiti cu zeama de lamaie, amestecati usor.
  2. Curatati ceapa si taiati-o rondele (folositi un cutit ascutit si taiati ceapa pe latul ei), pe care le desprindeti. Curatati castravetii doar de capete, spalati cu un burete moale si taiati-i rondele.
  3. Asezati merele, castravetii si ceapa pe un platou adanc.
  4. Curatati scrumbiile si lasati-le in apa calduta 1 ora inainte de a face salata. Inlaturati capetele si cozile, curatati aripile si taiati pestele felii subtiri. Curatati de oase si de piele, asezati pestele pe platou si amestecati cu legumele si marul.
  5. Sarati si piperati usor, acoperiti cu un sos din lapte acru si smantana. Decorati aperitivul cu tije de marar spalate si uscate in prosop.
  6. Serviti pe farfurii langa paine prajita cu cartofi fierti.

Recomandari

Salate