Creveti cu morcovi si ghimbir si garnitura de orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crevetii cu morcovi si ghimbir si garnitura de orez sunt gustosi, iar acest preparat este unul cu care ii veti surprinde in mod placut pe cei dragi.

Ingrediente

    • 750 gr creveti mari
    • 3 buc ardei iuti
    • 100 gr alune de padure
    • 3 catei de usturoi
    • 2 linguri de piure de cartofi si morcovi
    • 1 varf de lingurita ghimbir macinat
    • 6 fire ceapa verde
    • 1 lingurita amidon alimentar
    • 1 lingurita suc de portocale
    • 2 linguri sos de soia
    • 1 lingura otet de orez
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la fiert orezul in 700 ml de apa clocotita. Dupa fierbere, se scurge de apa.
  2. Se taie ceapa rondele, iar ardeii iuti se toaca marunt. Se zdrobeste usturoiul si se taie morcovii julien.
    Se amesteca crevetii cu putin sos de soia si amidon si se prajesc in ulei incins.
  3. Se amesteca rapid crevetii decorticati timp de  2-3 minute, apoi se adauga morcovii si se amesteca din nou. La sfarsit, se adauga si restul ingredientelor. Se lasa mancarea pe foc inca 4-5 minute, amestecand continuu.
  4.  Crevetii se servesc calzi cu garnitura de orez.

Recomandari

Salate