Salata de cuscus cu menta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de cuscus cu menta este preparatul ideal pentru zilele de vara cand doriti sa va racoriti dar in acelasi timp aveti nevoie si de o masa copioasa care sa va energizeze pentru restul zilei.

Ingrediente

    • 250 gr cus-cus
    • 250 ml supa clara de legume
    • 2 fire ceapa verde
    • 2 linguri patrunjel verde tocat
    • 1 lingura frunze de menta proaspata tocate
    • 2 rosii galbene
    • 3 linguri ulei de masline
    • 3 linguri zeama de lamaie
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Asezi cus-cusul intr-o salatiera mare. torni peste el supa de legume clocotita, amesteci, apoi acoperi cu un capac si lasi sa stea 10 minute, pana cand lichidul se absoarbe complet.
  2. Dupa cele 10 minute amesteci cu o furculita pana se desfac boabele unele de altele, adaugi ceapa verde, patrunjelul si menta tocate foarte fin, dupa care amesteci.
  3. Separat amesteci uleiul, zama de lamaie, sare si piper, iar cu solutia obtinuta asezonezi salata.
  4. Asezi salata astfel preparata intr-un bol uns cu apa,presand putin, dupa acre rastorni cu grije pe un platou pentru a se pastra forma dorita. Decorezi salata si felii de rosii galbene curatate de seminte si se pielite, iar deasupra o grenguta de menta proaspata.Salata se serveste rece, dupa este tinuta in frigider 1 ora inainte de a fi formata.

Recomandari

Salate