Salata de creveti cu ruccola

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de creveti cu ruccola este un preparat delicios fiind un desfat in zilele caniculare de vara.Servita rece ofera un relax ideal si o placere imensa de a savura acest deliciu culinar.

Ingrediente

    • 18 buc creveti mari
    • 2 linguri de otet alb
    • 1 lamaie
    • un catel de usturoi
    • o gramada de ruccola
    • ½ ceasca ulei de masline extravirgin
    • sare ÅŸi piper alb

Instructiuni de preparare

  1. Se spala crevetii apoi se oparesc in putina apa cu sare pentru 3-4 minute. Dupa ce au stat in apa clocotita se scot si se lasa sa se scurga de excesul de apa.
  2. Se curata salata rucola, se indeparteaza frunzele si tulpinile deteriorate. Se spala salata sub jet de apa rece,apoi se scurge de apa si se asaza pe prosoape absorbante pentru a indeparta excesul de apa.
  3. Intr-un castron se amesteca uleiul de masline, otetul,zeama de lamaie, catelul de usturoi taiat feliute,sare si piper,dupa gustr. Se amesteca cu un tel pana se formeaza o emulsie.
  4. Salata se monteaza in castron numai in momentrul servirii cand se asaza frunze de ruccola si deasupra crevetii. Se toarna emulsia obtinuta si se serveste imediat.

Recomandari

Salate