Mere umplute cu salata de ton

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele umplute cu salata de ton este ideea unu pranz delicios si aromat, in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 4 mere
    • 1 cicoare
    • 1 ceapa rosie
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 lamaie mare
    • 1 cutie ton in ulei
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala merele, se usuca cu servete absorbante, apoi se taie in jumatati. Se scoate miezul jumatatilor de mar si se stropesc in interior cu zeama de lamaie.
  2. Intr-un castron, se pune tonul cu tot uleiul din conserva, se adauga pulpa de mar  tocata marunt, ceapa rosie si ardeiul gras maruntite. Se adauga patrunjel verde tocat marunt si cicoare taiata fasii.
  3. Se asezoneaza cu sare, piper, suc de lamaie, dupa gust, si se amesteca usor.
  4. Se umplu jumatatile de mar cu salata proaspat preparata, se decoreaza cu frunze de patrunjel verde, apoi se poate servi.

Recomandari

Salate