Salata de creier-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de creier este o salata aperitiv delicioasa si apetisanta pe care o puteti imbunatati cu fire de ceapa verde sau masline tocate.

Ingrediente

    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 600 gr creier de vita
    • 100 gr paine alba
    • 1 lamaie
    • 1 legatura patrujel verde
    • 1 salata verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata creierul de pielite, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate, se scurge, se toaca marunt si se pune intr-un castron.
  2. Painea se taie in felii si se lasa la inmuiat in lapte timp de jumatate de  ora, dupa care se stoarce si se marunteste. Se freaca bine cu o lingura de lemn, adaugand uleiul pana se obtine un fel de crema.
  3. Se potriveste de sare si piper, se stropeste cu zeama stoarsa de la o lamaie, servindu-se pe foi de salata verde si cu patrunjel.

Recomandari

Salate