- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura sireata este o prajitura delicioasa, misterioasa, dar care ofera de fiecare data o senzatie placuta la fiecare imbucatura.
Ingrediente
- 10 oua
- 250 gr unt/margarina
- 1 litru lapte
- 300 gr faina
- 300 gr zahar
- 1 lingurita esenta rom
- 3 pliculete zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Frecati untul moale cu 150 grame din zahar, pana obtineti o crema fina si aerata cu volumul marit. Adaugati treptat galbenusurile, apoi faina, laptele. Bateti albusurile cu restul de zahar, zaharul vanilat si esenta de rom.
- Amestecati spuma de albusuri cu restul aluatului si turnati intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
- Bagati prajitura la cuptor o ora si jumatate, apoi lasati-o sa se raceasca bine inainte de a o felia si servi.