Negresa cu glazura si nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Negresa cu glazura si nuci este un desert foarte gustos si aromat, perfect pentru cei care indragesc ciocolata.

Ingrediente

    • 250 gr ciocolata neagra
    • 150 gr zahar pudra
    • 150gr unt
    • un plic zahar vanilinat
    • 60 gr faina
    • 3 oua
    • un praf de sare

    PENTRU GLAZURA:

    • 50 ml frisca lichida
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 50 gr unt

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr miez de nuca

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 20 minute+ 15 minute coacere+ 2 ore asteptare

  1. Pentru aluat, se topeste untul intr-o craticioara mica si, separat, la bain-marie, se topeste ciocolata rupta in bucati.
  2. Se iau de pe foc, se amesteca si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilinat si ouale batute ca pentru omleta cu un praf de sare. La final, se adauga faina.
  3. Amestecul se toarna in tava unsa usor si se da la cuptor pentru 15 minute. Apoi, se lasa 5 minute in cuptor, cu focul stins.
  4. Glazura se prepara pe foc, prin amestecarea ingredientelor, si se toarna peste prajitura racita. Se presara miezul de nuca macinata mare si se lasa 2 ore la frigider.

Gustul ciocolatei poate fi scos in evidenta prin adaugarea unei lingurite cu razatura de coaja de citrice sau prin adaugarea de scortisoara macinata, nu cacao.

Recomandari

Prajituri