Miniamandine cu frisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Miniamandinele cu frisca trebuie sa le incercati pentru ca sunt atat de bune incat va veti indragosti pe loc de gustul lor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:    

    • 6 oua   
    • 200 gr zahar   
    • 30 ml apa 
    • 40 ml ulei   
    • 3 linguri cacao   
    • 8 linguri faina   

    PENTRU CREMA:

    • 3 oua   
    • 150 gr zahar   
    • 2 linguri cacao   
    • 250 gr unt  

    PENTRU SIROP:

    • 300 ml apa   
    • 150 gr zahar   
    • o fiola esenta rom   

    PENTRU GLAZURA:

    • 160 gr ciocolata   
    • 100 ml frisca lichida   

    PENTRU SERVIT:

    • 150 gr frisca   
         

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii

Timp de preparare 20 minute+15 minute coacere+ 2 ore asteptare

  1. Pentru blat, se bat albusurile spuma cu apa si zaharul si se adauga treptat galbenusurile batute si frecate cu ulei. 
  2. Faina si cacaua amestecate inainte se adauga peste oua si se amesteca cu atentie. Se toarna apoi totul in tava de copt tapetata cu hartie. Se coace 25 de minute.
  3. Intre timp, pentru crema, ouale si zaharul se pun la bain-marie si se amesteca pana ce se obtine o smantana nu foarte groasa. Apoi se adauga cacaua, se mai lasa 2 minute si se retrage de pe foc. Dupa ce s-a racorit, se amesteca cu untul.
  4. Pentru sirop se fierb, zaharul si apa si la final se pune esenta. Blatul se taie in doua parti, una se asaza pe un suport drept, se insiropeaza si se unge cu crema. Se asaza si a doua parte de blat, se insiropeaza si ea.
  5. Se pregateste glazura pentru care, peste ciocolata rupta bucati, se toarna frisca lichida bine incalzita. Se amesteca, nu pe foc, si dupa ce s-a topit ciocolata, se toarna peste blat. Se lasa asa 2 ore si apoi se serveste cu un mot de frisca deasupra.

Pentru a obtine o crema fina untul trebuie frecat sau mixat simplu inainte de adaugarea intr-o crema. Nu recomandam folosirea in retete a substitutelor de cafea.

Recomandari

Prajituri