Placinta rustica cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta rustica cu mere poate fi atat un desert cat si un antreu.Este un preparat rapid si gustos, intestitatea zaharului depinde de cat de dulci sunt merele.Daca doriti mai puteti adauga zahar, dar atunci va deveni desert in toata puterea cuvantului.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 175 gr unt
    • 2 galbenusuri de ou
    • un ou intreg
    • 5 linguri parmezan ras
    • 6 mere
    • 3 cuisoare
    • 1 lingurita scortisoara
    • 50 ml lapte dulce

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a pregăti aluatul, se amesteca intr-un bol faina cu 125 gr unt si se freaca cu vârful degetelor pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga galbenusurile de ou batute usor, ca pentru omleta, si se framanta pana se obtine un aluat de consistenta potrivita.
  2. Pe o planseta se pune parmezanul ras, apoi se framanta aluatul peste el pana se integreaza parmezanul in aluat. Se pune aluatul intr-o folie de plastic si se baga in frigider pentru 3 ore.
  3. Pentru prepararea umpluturii se curata merele de seminte si de coaja, se spala cu apa rece si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune restul de unt si se calesc cubuletele de mere. Cand merele incep sa se inmoaie se adauga praful de scortisoara si se opreste focul, lasand umplutura sa se raceasca.
  4. Se tapeteaza o tava de tarta sau dreptunghiulara cu hartie de copt, se adauga aluatul intins care se inteapa din loc in loc cu furculita. Se toarna umplutura de mere in care se pun cele 3 cuisoare. Se acopera cu aluatul cazul pe margine. astrfel incat mijlocul placintei sa fie liber(sa se vada merele).
  5. Se amesteca oul cu lapte dulce si se unge placinta deasupra, apoi se pune restul de parmezan ras.
  6. Placinta se baga in cuptorul incins pentru 40 de minute, iar cand este gata se lasa sa se raceasca complet si apoi se poate felia pentru servire.

Recomandari

Placinte