Placinta creata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta creata este o placinta rapida si gustoasa, pe care o puteti prepara cu multe feluri de umpluturi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 lingura de drojdie
    • 500 gr faina
    • apa calda
    • sare
    • 3-4 linguri cu ulei

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza framantata sau telemea data pe razatoare
    • 3 oua
    • 200 ml lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Framantati un aluat simplu de paine din: faina proaspat cernuta, 1 lingura cu drojdie inmuiata cu sare, apa calda si ulei pus cate putin. Dupa 15 minute de framantat, lasati aluatul sa dospeasca 1/4 ora si intindeti 4-5 foi subtiri.
  2. Ungeti cu ulei o tava, puneti prima foaie, presarati pe ea branza framantata.
  3. Strangeti foaia ca sa incapa pe jumatate de forma. intindeti alta foaie, presarati branza, strangeti-o armonica si asezati-o in tava. Procedati la fel cu foile ramase pana cand le terminati si folositi toata branza.
  4. Puneti foile unele peste altele, asezati forma in cuptorul cald pentru 20 minute.
  5. Bateti ouale ca pentru omleta, subtiati cu lapte, sarati putin amestecul si turnati peste placinta. Cand turnati laptele incercati s-o faceti in asa fel ca sa acopere toata placinta. Puneti forma in cuptor la foc moderat inca 20 minute.
  6. Taiati placinta cand s-a racit putin, serviti cu bere sau cu vin alb.

Recomandari

Placinte