Placinta cu varza dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu varza dulce se prepara foarte usor dar, daca doriti puteti folosi si foile din comert, sau chiar si foitajul congelat!

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 plic drojdie uscata
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei
    • 500 gr faina alba
    • 1 lingurita sare
    • 250 ml apa calduta

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr jambon de porc
    • 1 kg varza proaspata
    • 1 ceapa
    • piper macinat
    • sare
    • ulei, pentru uns tava

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 70 minute
Timp de calire 20 minute
Timp de coacere 40 minute

  1. Pentru aluat, se amesteca intr-un castron incapator drojdia, sarea si zaharul, apoi se adauga 250 ml de apa calduta. Se lasa 10 minute sa lucreze si apoi se toarna faina, se amesteca si se framanta 5 minute. Se adauga 1 lingura de ulei si se framanta si, dupa ce uleiul s-a incorporat se adauga si a doua lingura, incorporandu-l bine in aluat. Se acopera castronul cu un servet si se lasa o ora, sa creasca.
  2. Intre timp, se toaca amrunt varza si se presara cu putina sare, se framanta si se lasa sa stea 5 minute, apoi se stoarce bine.
  3. Se pune ceapa la calit, se adauga jambonul taiat cubulete si, dupa ce acesta si-a schimbat culoarea, se adauga varza si putin piper. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
  4. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi grosute. Una dintre foi se asaza in tava de copt unsa cu putin ulei, se repartizeaza peste foaie umplutura si se acopera cu a doua foaie.
  5. Placinta se coace 40 de minute, la foc moderat, apoi se lasa 15 minute sa se racoreasca inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Placinte