Placinta cu branza-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunt multe retete de placinta cu branza, tocmai de aceea noi va oferim reteta unei placinte pe care o puteti servi ca gustare sau chiar si ca aperitiv.

Ingrediente

    • 300 gr faina
    • 1 ou
    • 1 lingura ulei
    • 90 ml lapte
    • 7 gr drojdie uscata
    • 100 gr cartof fiert
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr cascaval ras
    • 100 gr muschi tiganesc afumat
    • 200 gr branza de vaci grasa
    • 2 oua

    PENTRU UNS:

    • 2 linguri cu lapte
    • 1 galbenus

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. in mijloc se pune oul, uleiul, laptele caldut si 100 gr de cartof fiert zdrobit si putina sare. Se framanta aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de degete. Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la dospit, la cald, timp de o ora.
  2. Pentru prepararea umpluturii  se amesteca branza de vaci cu ouale, pana se omogenizeaza complet. Se adauga muschiul tiganesc taiat cubulete si cascavalul ras.
  3. Se imparte aluatul dospit in doua parti egale. Din fiecare aluat  se intinde cate o foaie de 4 mm. Se pune prima foaie intr-op tava unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi se toarna umplutura, niveland usor pe toata suprafata foii, apoi se acopera cu cea de a doua foaie, care se unge cu un amesteca de galbenus batut si lapte.
  4. Se baga tava in cuptorul incins, si se coace la foc moderat timp de 30 de minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca, dupa care s epoate felia si servi.

Recomandari

Placinte