Placinta cu stevie- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu stevie este delicioasa is foarte usor de preparat. Gustul ei usor dulce face din aceasta placinta un preparat unic, pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 ml apa
    • 1 lingurita sare
    • 500 gr faina
    • 20 gr drojdie proaspata
    • 2 linguri ulei

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 oua
    • 1 kg stevie
    • sare
    • piper macinat
    • ulei, pentru uns tava

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de fierbere 10 minute
Timp de coacere 45 minute
Timp de asteptare 1 ora

  1. Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se face un gol in mjloc si se aduaga apa si sarea. Se amesteca in timp se se toarna uleiul. Separat, se desface drojdia in apa cu putina sare, apoi se toarna peste aluat, amestecand pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se acopera castronul cu un servet curat si se lasa sa creasca o ora, la loc cald.
  2. Se curata stevia, se spala si se opareste 5 minute in apa clocotita, apoi se scurge bine de apa si se toaca marunt. Se adauga peste stevie ouale batute, sare si piper si, daca umplutura pare prea putina se mai poate aduaga stevie sau chiar si frunze de salata oparite.
  3. Se imparte aluatul in doua, se intind doua foi si una dintre ele se asaza in tava unsa cu putin ulei. Se lasa aluatul sa depaseasca marginile, se toarna umplutura si se acopera cu cealalta foaie. Cele doua foi de aluat se strang pentru ca umplutura sa nu curga, apoi se baga placinta la cuptor pentru 45-50 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Placinte