Placintele cu vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintelele cu vinete trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte aromate si gustoase, numai bune la micul dejun.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr iaurt
    • 1 plic praf de copt
    • sare
    • 300 gr faina alba
    • 100 gr unt/margarina
    • 1 lingurita seminte de chimen

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 ceapa
    • 2 oua
    • 1 vanata mare
    • 1 catel de usturoi
    • 1 lingura ulei
    • 200 gr telemea
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

    PENTRU UNS:

    • 2 galbenusuri

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de fierbere 20 minute
Timp de coacere 40 minute

  1. Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele intr-un castron,apoi se framanta pentru 10 minute, pana se obtine un aluat omogen, care se da deoparte.
  2. Pentru umplutura,  se curata vanata de coaja, se taie cubulete si se presara cu sare. Se lasa deoparte 10 minute, pentru a se scurge din ea amareala.
  3. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se pune la calit  ceapa tocata impreuna cu usturoiul taiat feliute. Cand s-au rumenit, se adauga vinetele bine scurse si se mai lasa pe foc 10 minute, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Cand amestecul este caldut se aduga sare, piper, patrunjel verde tocat marunt si ouale, amestecand bine compozitia.
  4. Se rup din aluat bile de marimea unei portocale, apoi se intind cu sucitorul. Pe fiecare cerc se pun 2-3 linguri de umplutura, se presara telemeua rasa si se aduna marginile. Se asaza placintelele in tava si se dau la cuptor pentru 35 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se scoate tava si se ung plaicntelele cu galbenus de ou, batut usor.

Recomandari

Placinte