Placinta cu fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu fructe de padure trebuie sa o incercati pentru ca este perfecta pentru zilele de vara, avand un efect puternic revigorant.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr margarina
    • 1 galbenus de ou
    • putina sare
    • 250 gr faina alba
    • 75 gr zahar pudra
    • 50 ml lapte dulce

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr amestec de fructe de padure congelate
    • 70 gr zahar
    • 170 gr faina de migdale
    • 200 ml frisca lichida
    • 1 ou

    PENTRU SERVIT:

    • 175 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Pentru aluat, se freaca bine galbenusul de ou cu zaharul si putina sare, pana se obtine o crema alba care se desface cu putin lapte. Separat, se framanta cu degetele faina cu margarina taiata cubulete, pana de obtine un aluat nisipos, caruia i se face un gol in mijloc si se toarna crema de ou. Se omogenizeaza bine aluatul si, daca nu se leaga, se mai adauga putin lapte. Se amesteca bine, apoi se strange aluatul intr-o bila, se intinde si se decupeaza din el o foaie de marimea tavii.
  2. Pentru umplutura, se freaca oul cu zaharul, apoi se adauga faina de migdale si frisca lichida, omogenizand bine compozitia.
  3. In tava tapetata cu aluat care se inteapa cu furculita, se asaza fructele decongelate si scurse bine de zeama, apoi se toarna crema.
  4. Placinta se coace 30 de minute la foc moderat, apoi se lasa in tava pana se raceste, iar in momentul servirii se presara cu mult zahar pudra.

Recomandari

Placinte