Placinta cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu carne este o placinta delicioasa care se poate servi atat ca mic dejun, gustare, cat si ca aperitiv foarte delicios.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg carne de vita
    • 8 cepe
    • 1 ou
    • 1 felie de paine
    • 150 gr unt
    • sare
    • piper macinat

    PENTRU ALUAT:

    • 280 gr unt
    • 300 gr faina
    • 280 gr smantana


Instructiuni de preparare

  1. Se curata carnea de pielite si grasime, se taie bucatele care se trec  prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa  se toaca marunt si se amesteca cu carnea.
  2. Se pune untul intr-o cratita pe foc si cand s-a topit se pune carnea, se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa pe foc mic sa se caleasca amestecand foarte des ca sa nu se prinda.
  3. Cand a scazut si incepe sa se rumeneasca se ia oala de pe foc. Daca carnea a fost batrana se toarna un pahar de apa si se mai pune pe foc pana cand scade bine, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se pune sare, piper, 1 ou si se amesteca foarte bine, chiar cu mana.
  4. Se framanta un aluat, din faina, unt si smantana, aluat care se izbeste de masa, se framanta iar si apoi se izbeste de masa pana cand devine elastic.
  5. Se lasa aluatul sa se odihneasca 20 de minute, apoi din el se intind doua foi. Se asaza o foaie intr-o tava mare de placinta unsa cu ulei, se toarna umplutura, se acopera cu a doua foaie si se baga apoi tava in cuptorul incins pana cand incepe sa se rumeneasca.
  6. Placinta se lasa sa se raceasca apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Placinte