Placinta vieneza cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ce poate fi mai bun intr-o zi de week-end decat o placinta vieneza de mere!Gustul ei minunat va va purta pe alte meleaguri.

Ingrediente

    PENTRU PRIMA COMPOZITIE:

    • 250 gr de margarina
    • 250 gr de faina

    PENTRU A DOUA COMPOZITIE:

    • 250 gr de faina
    • 3 galbenusuri
    • 3-4 linguri de smanatana sau iaurt
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2 kg de mere
    • putin gris sau pesmet
    • scortisoara
    • zahar

     

Instructiuni de preparare

  1. Pregatesti primul aluat amestecand 250 gr de margarina la teperatura camerei cu 250 gr de faina. Amestecul resultat il dam deoparte
  2. Pregatim al doilea blat amestecand 250 gr d faina cu cele 3 galbenusuri adaugand smantana(iaurtul) si putina sare. Framantam pana cand aluatul sa fie potrivit de moale.
  3. Pe o planseta intindem cel de-al doilea aluat iar desupra punem prima compozitie(faina amestecata cu margarina). Rulam iar sulul de aluat rezultat il intepi cu o scobitoare din loc in loc pentru ca cele doua aluaturi sa se imbine. Tai sulul in doua si fiecare bucata de aluat o pui intr-o folie si le dai la rece pentru 30 de minute.
  4. Dupa ce au stat la rece iei fiecare jumatate de sul si il strangi din laterale ca sa se aplatizeze si intinzi o foaie destul de subtire pe care o pui in tava de cuptor neunsa (tava sa fie suficient de mare).
  5. Peste foaie presari gris si pesmet, asezi un strat de mare taiate rondele cat mai subtiri, presari zahar si scortisoara.
  6. Acoperi cu a doua foaie, nivelezi bine si intepi din loc in loc ultima foaie.
  7. Dai placina la cuptor la foc tare la inceput, apoi foc mediu, 30-40 de minute in total.

Recomandari

Placinte