Placintele cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintele cu ciuperci sunt placinte delicioase, perfecta atat ca aperitiv cat si ca fel principal, reci sau calde.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 1 ou
    • 150 ml lapte
    • sare
    • 1/2 lingurita sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 400 gr ciuperci sau hribi proaspeti
    • 1 cartof fiert
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • menta
    • cimbru
    • sare
    • piper

    PENTRU ALUATUL DE CLATITE:

    • 2 oua
    • 4 linguri cu faina
    • 200 ml lapte
    •  1 cana cu ulei.

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru4-6 persoane

  1. Framanti un aluat din faina, lapte, 1 ou si sare, pe care il  lasi deoparte pana cand pregatesti umplutura: cureti ciupercile sau hribii de nisip si frunze, speli in multe ape, toci in felii subtiri, amesteci cu ceapa tocata si le calesti in ulei putin cu vasul acoperit 20 minute. Stingi focul si lasi sa se raceasca. Razi peste ciuperci un cartof fiert, sarezi, condimentezi cu menta, piper macinat si cimbru tocat si amesteci cu 1 ou crud si omogenizezi.
  2. Faci un aluat de clatite din: 2 oua, 4 linguri de faina, sare si lapte pus cate putin. Lasi deoparte.
    imparti aluatul framantat, in sase sau opt bile egale, intinzi foi subtiri si umpli cu ciuperci. Strangi marginile placintelelor ca poalele-n brau, apesi bine in locul de intalnire si treci placinta prin aluatul de clatite, apoi le prajesti in ulei incins. Scoti pe platou toate placintelele, lasi sa se raceasca o ora dupa ce le-ai acoperit cu un prosop curat. Servesti cu vin alb.

Recomandari

Placinte