Placinte cu urda si marar- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintele cu urda si marar sunt atat de gustoase, incat le puteti servi atat calde cat si reci, a doua zi.

Ingrediente

    • 750 gr faina
    • 3 linguri marar proaspat tocat
    • 200 ml lapte
    • 175 gr zahar
    • 600 gr unda
    • 5 oua
    • 25 gr drojdie
    • 175 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se dizolva drojdia in putin lapte cald, amestecat cu o lingura de zahar si o lingura de faina. Se lasa plamadeala  sa dospeasca si apoi se adauga restul de faina, lapte, jumatate din zahar, 2 oua si sarea si se framanta foarte bine. Se lasa amestecul din nou la dospit.
  2. Dupa ce a crescut suficient, se intind foi din care se vor taia patrate suficient de mari. Fiecare patrat se umple cu amestecul de urda, marar tocat, 2 oua si restul de zahar.
  3. Se impaturesc „ca o scrisoare", se asaza in tava, se ung cu ou si, dupa ce se lasa sa creasca, se pun pe o tava unsa cu ulei, in cuptor, la foc potrivit.

Recomandari

Placinte