Placinta cu mere rasturnata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunt multe retete de placinta cu mere, dar aceasta placinta rasturnata cu mere are avantajul ca se prepara de-a-ndoaselea.Este o placinta spectaculoasa si delicioasa si se prepara foarte rapid.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr faina
    • 100 gr unt
    • 2 albus de ou
    • 4 linguri zahar pudra
    • 4 linguri apa rece

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 mere
    • 100 gr unt
    • sucul de la 2 portocale
    • o crenguta de rozmarin proaspat
    • 3 linguri zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Pentru umplutura de mere se topeste untul intr-o tigaie, in care se adauga merele curatate de coaje si seminte si taiate cubulete. Se lasa sa se caleasca  la foc mediu pentru 5 minute, apoi se adauga sucul de la cele 2 portocale, crenguta de rozmarin si zaharul pudra. Se amesteca cu o spatula de lemn, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se caleasca impreuna 8-10 minute, la foc moderat, amestecand din cand in cand. Cand marul este moale se inlatura crenguta de rozmatin, iar  umplutura se toarna intr-o tava de yena unsa cu unt.
  2. Pentru prepararea aluatului se amesteca faina cu untul si se framanta cu varful degetelor pana cand se obtine un aluat nisipos. Se adauga albusul de ou batut spuma si zaharul si se continua amestecarea. Cand compozitia este omogena se toarna treptat apa rece, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Aluatul de intinde in foaie si se pune peste umplutura de ou si se baga in cuptorul incins, unde se coace 25 de minute, la foc moderat.
  4. Cand aluatul este rumenit s scaote tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.cand placinta este rece se rastoarna pe farfurie, iar in momentul servirii se poate decora cu frisca batuta spuma si cateva cirese.

Recomandari

Placinte