Patratele aromate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta placinta este un deliciu in zilele de post. Dar daca ar fi sa ne luam dupa gustul ei minunat am spune ca e o delicatesa orientala.

Ingrediente

    • 1,5 kg mare din soiul ionatan
    • 250 gr margarina
    • 3-4 linguri de gris
    • 200 gr faina
    • 200 gr zahar
    • 1 plic praf de copt
    • 4 linguri de alune prajite zdrobite
    • 1 lingura scortisoara macinata
    • 4 linuri de zahar pudra vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amesteci faina, grisul zaharul si praful de copt. Separat cureti merele de coaja si de seminte, le tai cubulete,apoi le amesteci cu scortisoara macinata. Margarina o imparti in 3 si o tai cubulete.
  2. Asezi intr-o tava o treime din cantittea de margarina si o intinzi in asa fel incat  toata suprafata tavii sa fie unsa cu margarina. Torni deasupra jumatate din amestecul de faina, gris, si praf de copt, apoi adaugi jumatate din cantitatea de mere, cu tot cu zeama lasata.
  3. Continui cu restul de ingrediente in aceeasi ordine, deasupra trebuie se fie cubulete de margarina peste care presari alunele zdrobite.
  4. Introduci tava in cuptorul preincins pentru aproximativ 45 de minute. Cand placinta s-a rumenit o scoti din cuptor si o lai in tava pana se raceste. Abia dupa ce s-a racit complet o portionezi si o servesti pudata cu zahar aromatizat cu vanilie si ornate cu frunze de menta proaspete.

Recomandari

Placinte