Placinta cu sunca afumata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta placinta poate fi servita ca masa de pranz sau ca gustare intre mese.Daca placinta este preparata cu foi facute in casa nu se suprapune in 3 se foloseste o singura foaie un pic mai grosuta.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta
    • margarina pentru stropit foile
    • 300 gr de varza proaspata
    • 2 cepe
    • 250 gr de sunca afumata
    • marar
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti ceapa, o toci si o calesti in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugi cubulete mici de sunca afumata.
  2. Varza o tai felii subtiri, o freci cu sare apoi o adaugi in tigaie peste ceapa si sunca. Adaugi o ceasca cu apa si lasi sa fiarba inabusit 15 minute. Intre timp adaugi sare si piper.
  3. Intre timp suprepui foile de placinta cate 3, adaugand intre ele margarina. Pe o margine a foilor pui compozitia de varza si rulezi foile.
  4. Le pui intr-o tava unsa cu ulei si le dai la cuptor 30-40 minute. Cand foile capata o culoare aurie le scoti din cuptor si acoperi tava cu un prosop pentru 10 minute.
  5. Placinta se serveste calda sau rece decorand farfuria cu marar si felii de sunca.

Recomandari

Placinte