Placinta aromata cu fenicul

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta aromata cu fenicul este o placinta aromata si gustoasa, pe care daca o lasati sa se raceasca complet veti surprinde din plin aroma feniculului.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr unt
    • 200 gr pasta de tomate diluata in apa
    • 500 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg spanac
    • 1 ceapa
    • 2 bulbi de fenicul
    • 250 gr cascaval
    • sare
    • 2 linguri ulei

    PENTRU UNS:

    • 1 ou

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de calire 15 minute
Timp de coacere 40 minute

  1. Intr-un castron incapator se amesteca faina cu untul moale, sfaramandu-l cu varful degetelor pana obtineti un aluat nisipos. Se adauga 100 gr pasta de tomate diluata in apa rece, se amesteca bine si, daca mai trebuie pasta de tomate, mai adaugati  putin. Se aduna aluatul intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru jumatate de ora.
  2. Bulbii de fenicul se curata si se oparesc 15 minute in apa cu sare, apoi se scurg in strecuratoare. Intr-o tigaie, se caleste cepa in putin ulei, se adauga feliculul taiat solzisori, apoi se presara sare si se lasa 5 minute. Se ia tigaia de pe foc si se ametseca cu spanacul proaspat taiat marunt. Dupa ce compozitia s-a racorit, se amesteca cu oul.
  3. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi. Se pune o foaie in tava de copt, se toarna umplutura, se adauga cascavalul taiat cuburi mici si se acopera cu a doua foaie, care s eunge cu ou batut.
  4. Se baga placinta la cuptor pentru 40 de minute , la foc moderat, apoi se scoate si dupa ce s-a racorit se serveste cu smantana.

Recomandari

Placinte