Placinta cu ciuperci- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu ciuperci este perfecta atat la micul dejun cat si la masa de pranz, insotita de o salata de cruditati.

Ingrediente

    • aluat de foitaj
    • 1 kg ciuperci proaspete
    • 2 cepe
    • 100 gr unt
    • 1 legatura marar verde
    • sare
    • 1 lingura lapte
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 35 minute
Timp de fierbere 20 minute

  1. Se spala bine ciupercile, apoi se feliaza si se calesc in untul topit impreuna cu ceapa tocata fin. Se lasa sa fiarba pana se evapora apa, apoi se da tigaia deoparte sa se racoreasca, aduagand sare, piper si mararul tocat marunt.
  2. In vasul de copt, se pune amestecul de ciuperci si apoi se acopera cu o bucata de aluat pe marimea vasului. Aluatul se poate lasa intreg si se poate modela, stangandu-l putin in valuri.
  3. Se unge placinta cu lapte si se coace 35 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Placinte