Placinta cu mere-varianta2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fiecare gospodina are propria reteta de placinta cu mere.Noi nu facem decat sa va dam un pon pentru un desert delicios.Acesta reteta poate fi simplificata folosind merele taiate cubulete, nu rase, iar in locul aluatului preparat puteti folosi foietaj.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 260 gr faina alba
    • sare
    • 140 gr unt sau margarina
    • 6 lingurite apa rece

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 5 mere
    • 250 gr zahar


Instructiuni de preparare

  1. Merele se curata de coaja si de seminte si se dau pe razatoarea mare. Se scurge lichidul apoi se pun la calit intr-o tigaie cu un cubulet de unt si zaharul. Se lasa sa se caleasca 5-6 minute, pana cand se elimina tot sucul lasat de mere, apoi se lasa sa se raceasca.
  2. Intr-un castron se framata cu varful degetelor faina cu untul sau margarina pana cand aluatul devine nisipos. Se adauga putina sare si cele 6 lingurite de apa, continuand framantatul pana cand aluatul se poate intinde in foaie.
  3. Aluatul se imparte in doua parti egale. Dintr-o bucata de aluat de intinde o foaie care se pune intr-o tava de placinta tapetata cu hartie de copt. Se inteapa din loc in loc si se toarna deasupra merele rase, se niveleaza peste toata suprafata si se acoepra cu o foaie din aluatul ramas. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita pentru a permite aburului sa iasa si se baga tava in cuptorul incins, unde se coace timp de 30-35 de minute, la foc moderat.
  4. Cand placinta este rumenita se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste complet. Se tapeteaza cu zahar pudra cat inca este calda pentru a se aromatiza.

Recomandari

Placinte