Placinta cu carne-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu carne este o placinta aperitiv, perfecta atat dimineata cat si la gustarea de dupa-amiaza.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 500 ml lapte dulce
    • 100 ml ulei
    • sare
    • drojdie de bere

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 ou
    • 300 gr carne tocata
    • 1 ceapa mare
    • 3 linguri cu ulei
    • sare
    • piper
    • menta tocata sau cimbru faramitat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Amesteci laptele cu uleiul in vas adanc, adaugi sare si drojdia inmuiata cu lapte cald si omogenizezi. Pui faina proaspat cernuta peste lichidul in amestec, amesteci energic cu o lingura de lemn, apoi il lasi la rece o ora.
  2. Cureti ceapa, o toci marunt, amesteci peste carne si le calesti 10 minute la foc mic. Racoresti si adaugi: sare, cimbru sau menta tocata, piper macinat si galbenusul de ou.
  3. Omogenizezi umplutura, apoi scoti aluatul, imparti in doua, framanti cu faina pusa pe planseu, intinzi foaie si o pui in tava. Asezi amestecul de carne deasupra, acoperi cu foaia de aluat ramasa, coci la foc potrivit, iar cand este gata o servesti calda, taiata patrate, langa un pahar cu vin rosu.

Recomandari

Placinte