Alivenci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Alivencile sunt foarte gustoase, mai ales daca le serviti cadlute, alaturi de un pahar cu lapte rece,

Ingrediente

    • 1 lingura unt
    • 3 oua
    • 500 gr branza de vaci
    • 100 gr malai
    • 1 lingura faina
    • 500 ml lapte
    • sare
    • 100 gr zahar tos

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca intr-un vas untul cu ouale, branza de vaci, malaiul, sarea si faina. Se toarna laptele, putin cate putin, si se amesteca. 
  2. Se tapeteaza bine cu unt o tava, se pune compozitia si se da tava la cuptor. Placinta se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 35-40 de minute. Se serveste fierbinte cu multa smantana groasa, de la gheata, si se presara cu zahar.

Recomandari

Placinte