Strudel de mere cu scortisoara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudelul de mere cu scortisoara este un preparat perfect pentru desert, foarte indragit de copii si de adulti pentru aroma lui intensa de scortisoara.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 40 ml ulei
    • sare
    • 250 gr faina alba
    • 100 ml apa
    • 1 lingurita zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 60 gr zahar tos
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 30 gr unt moale
    • 3 mere
    • 50 gr miez de nuca
    • 30 gr stafide aurii
    • 25 gr unt, pentru copt

    PENTRU SERVIT:

    • 100 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 1 ora

  1. Pentru aluat, se dizolva zaharul si sarea in putina apa si apoi se amesteca cu faina, uleiul si restul de apa. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se aduna intr-o bila, se unge cu ulei, se acopera cu folie de plastic alimentara si se lasa la rece pentru o ora.
  2. Se hidrateaza stafidele in putina apa calduta, merele se curata si se taie felii care se pun intr-un vas impreuna cu zaharul,stafidele, scortisoara si nucile si se lasa jumatate de ora la marinat.
  3. Pe planseta presarata cu faina se intinde din aluat o foaie de 30/40, foaie care trebuie sa fie aproape transparenta. Se unge foaia cu unt pe partea care va fi la interior, se asaza merele si se ruleaza. Se fac gauri cu furculita, s eunge cu unt si se coace 30 de minute, la foc moderat.
  4. Cand strudelul este gata se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se poate rula si portiona.

Recomandari

Placinte