Placinta intoarsa cu capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta intoarsa cu capsune este un desert aromat de primavara, usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 130 gr unt
    • 1 ou
    • 1 plic zahar vanilat
    • 250 gr faina alba
    • 130 gr zahar tos
    • 1/2 plic praf de copt
    • putina sare

    PENTRU GARNITURA:

    • 160 gr faina de migdale
    • 60 gr zahar tos
    • 300 gr capsune proaspete
    • 1 ou
    • 200 ml frisca lichida

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Pentru aluat, se pun intr-un vas faina si untul taiat cubulete si se faramiteaza cu degetele pana se obtine un aluat firimicios. Se aduna amestecul intr-o gramada, se face un gol in mjloc si se pun zaharul, putina sare, oul, zaharul vanilat si praful de copt. Se amesteca tot cu degetele, apoi cand incepe sa se lege aluatul se framanta  bine cu mana.
  2. Pentru garnitura, se freaca oul cu zaharul, apoi se adauga faina de migdale si frisca lichida.
  3. Se intinde aluatul in foaie de marimea vasului de copt si se tapeteaza cu ea tava. Se inteapa foaia din loc in loc cu furculita, se asza apoi capsunele curatate, spalate si taiate, apoi se acoepra totul cu crema de garnitura.
  4. Se coace placinta 30 de minute, la foc moderat, apoi se lasa sa se racoreasca. Placinta se serveste invers cu partea cu fructele in sus si pudrata cu zahar.

Recomandari

Placinte