Strudel austriac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudel austriac este delicios dar, daca il serviti cu o cupa de inghetata va fi un desert fantastic pentru care veti primi numai laude.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 100 ml apa
    • 20 gr zahar tos
    • 250 gr faina alba
    • 25 gr unt
    • 1 ou
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 ml frisca lichida
    • 60 gr stafide aurii
    • 60 gr miez de nuca
    • 100 gr pesmet fin
    • 1,2 kg mere
    • 120 gr unt
    • 60 gr zahar tos
    • 1/2 lamaie
    • 1/2 lingurita scortisoara pudra

    PENTRU SERVIT:

    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Se pune faina intr-un castron incapator, se face un gol in mijloc si se pun un galbenus, putina sare, untul topit si racit, zaharul si apa calduta. Se amesteca bine pentru a obtine un aluat care se dezlipeste de maini si apoi se framanta 10 minute, pe planseta presarata cu faina.
  2. Apoi, se folosesc doua servete curate, umezit cel pe care se pune aluatul, si uscat cel cu care se acopera. Aluatul e pune intre cele doua servete si se intinde cu sucitorul peste servetul uscat. Se intinde cu mana fara a-l rupe pana obtineti un dreptunghi de 50/60 cm, care s eunge cu unt topit sau cu albus batut, ca sa nu se usuce.
  3. Se lasa aluatul sa se odihneasca 2 ore, la temperatura camerei, acoperit cu servetul uscat.
  4. Intre timp, se curata merele de seminte si de coaja, apoi se taie feliute cat mai fine. Se pun feliie de mar intr-un vas su suc de lamaie, zahar, stafide, nuci, frisca, pesmetul, untul si scortisoara si se lasa o ora, acoperit cu o folie de plastic.
  5. Se pune umplutura pe foaia de aluat, in mojlocul ei si se ruleaza cu sevetul umed. Se pune repede ruloul in tava de copt tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou batut si se da la  cuptor pentru 30 de minute.
  6. Dupa coacere, se lasa strudelul sa se raceasca bine de tot, apoi se pudreaza cu zahar si se poate portiona si servi.

Recomandari

Placinte