- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
PrintMirosul imbietor de placinta calda cu urda  face parte din amintirile copilariei fiecaruia dintre noi. Fie ea crocanta si cu multe foi, sau insotitoarea calda, aurie si pufoasa a canii cu iaurt, ramane deliciul rustic care niciodata nu poate fi refuzat...
		
		Ingrediente
		
			PENTRU FOI:
- 125 ml apa
- 500 gr faina
- 1 lingura ulei
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 600 gr urda
- 3 oua
- 50 gr unt
- 150 gr smantana
- putin marar verde tocat fin
- sare
						
		
Instructiuni de preparare
		
- Pentru blat cerni faina intr-un castron, apoi o amesteci cu apa calduta in care ai pus uleiul si putina sare. Framanti bine aluatul, iar dupa ce incorporeaza toata faina, scoti aluatul din castron si il framanti pe o planseta. Dupa ce aluatul nu se mai lipeste de maini il acoperi cu o cratita fierbinte timp de 15 minute, apoi din el intinzi 6 foi subtiri.
- Pentru umplutura, amesteci intr-un castron incapator urda cu ouale, smantana, marar si putina sare.
- Intr-o tava pui 3 foi unse fiecare cu unt, iar peste torni compozitia de urda. Acoperi cu celelalte 3 foi unse si ele cu unt, iar tava o dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
- Cand placinta este rumenita se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste, abia apoi poate fi feliata si servita.